Een Sneak Preview in Creatief Biografische Loopbaancoaching

Je eigen ruimte innemen en jezelf een podium geven om je gehoord en gezien te voelen is iets wat we niet dagelijks doen. Gehoor geven aan wat er werkelijk in je omgaat hetzij in je privéleven of werkleven lijkt soms wel verboden terrein. Je praat toch niet over jezelf? Het lijkt wel of we steeds vaker gericht zijn op de buitenwereld dan op ons zelf. En misschien voelt het wel alsof jouw plekje in het geheel wordt opgeslokt door alles wat er om je heen gebeurt.

Maar hoe belangrijk is het om jezelf dat podium te gunnen? En hoe vaak hebben we niet door dat áls je die ruimte in je leven inneemt, je ook  een ander daarmee kunt helpen en kunt inspireren? 

Tijdens de introductie workshop “Vanuit je levensverhaal naar betekenisvol werk” die ik woensdag 24 oktober heb mogen geven voor de Broekriem in Dordrecht, bleek maar weer wat het met jou en de mensen om je heen doet als je de kans krijgt om die ruimte in te nemen en je levensverhaal te delen met anderen. Het biedt voor de verteller weer ruimte om tot nieuwe inzichten te komen en de connectie die je op dat moment maakt met de groep zorgt ervoor dat je je hart steeds wat meer opent voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Met negen deelnemers hebben we er een bijzondere ochtend van gemaakt, waarin we naar elkaars verhalen hebben geluisterd en elkaar hebben gehoord en gezien.

De operazanger

De eerste stap in biografische loopbaancoaching is om vanuit je levensverhaal de balans op te maken. Wat neem je mee? Wat dient jou niet meer en wat laat je achterwege? De oefeningen die we doen tijdens deze workshop helpen je om bepalende gebeurtenissen in je leven een stem te geven.

Met toestemming van de verteller mag ik dit verhaal met jullie delen.

Zo had één deelnemer een kaart getrokken waarop het beroep “Operazanger” stond. De operazanger bleek ‘toevallig’ een levensechte ontmoeting voor diegene te zijn in Venetië. Op een plein zong de operazanger met héél zijn ziel en zaligheid het publiek toe, waarbij iedereen was geraakt door zijn stem en zijn aanwezigheid. Hij was vrij en ongedwongen. Hij liet zichzelf volledig horen en zien voor wie hij was en kon daarmee de juiste snaar bij het publiek raken. Die gebeurtenis heeft zoveel indruk gemaakt dat uit die ervaring het inzicht ontstond “Ik wil met wie ik ben en mijn intenties en kwaliteiten de juiste snaar bij anderen raken”.

Hoe mooi is het als dit je opening is om verder te onderzoeken hoe je dit wilt doen, om te ontdekken wat jouw voorwaarden hiervoor zijn en om de stappen te ondernemen om het echt te doen?

En hoe mooi is het om te zien dat een simpele kaart zoveel betekenis kan hebben om tot dat inzicht te komen?

Van werkelijke verlangen naar realiteit

De introductieworkshop was maar een sneak preview in creatief biografisch loopbaancoaching, het tipje van de ijsberg. Kun je je voorstellen wat de volledige cursus met je zou doen als je echt de diepte induikt om van je werkelijke verlangen realiteit te maken?

Laat je inspireren door de foto’s van de introductieworkshop en de ervaringen van de deelnemers!

Wil je weten of deze vorm van loopbaancoaching bij je past? Meld je dan aan voor de gratis 1-op-1 focussessie. Ik help jou geheel vrijblijvend helder te krijgen hoe jij de eerste bewegingen kunt maken richting betekenisvol werk. Werk dat past bij wie jij bent en bij wat jij belangrijk vindt.

Ervaringen

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 9

Een boeiende ochtend. Heel professioneel. Dank je wel voor de fijne sfeer...voor de diepgang

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 5

Dank je wel voor je open hart!

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 6

Ik ben dankbaar dat ik deze tijd heb om op ontdekkingstocht te gaan!

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 1

Dienstbaar...beschikbaar MAAR op mijn voorwaarde! Ik beslis, op mijn manier, mijn eigen creativiteit!

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 7

Ik ben dankbaar dat ik aanwezig mocht zijn bij deze workshop...voor de openheid van de groep...voor de coaching van Lavinia...dat ik ruimte mocht innemen.

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 8

Dankbaar voor de openheid van het samenzijn

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 3

Inzicht: Ik ben op de goede weg

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 4

Leuke workshop...veel interactie...goede inzichten

Ervaringen-De Creatieve Carrière Coach-24-10-18 2

Inzicht: Er zijn voor mijn innerlijk kind