Boomerang je werkplezier terug!

De vakantieperiode is een mooi moment om afstand te nemen van je werk en de mallemolen waar je dagelijks in rond geslingerd wordt. Eindelijk heb je tijd om het eerste deel van het jaar te laten bezinken. Je geeft het een plek, drukt op de reset knop en met een helder hoofd kun je met volle moed plannen maken voor de rest van het jaar. Maar in hoeverre lukt het jou om die plannen concreet te maken? Lukt het je om écht de mouwen op te stropen en er een andere draai aan te geven?

Want voor je het weet is het einde van het jaar in zicht en heb je geen enkel stap ondernomen om vat te krijgen op jouw werkplezier.

De dooddoener…het vooruitzicht op NÍKS

Kleine maar betekenisvolle en haalbare veranderingen maken al een groot verschil om weer nieuw leven in die mono molen te blazen. Want als er íets een dooddoener is in je werkplezier dan is ‘t het vooruitzicht op NÍKS….geen interessant project, geen inspirerend gesprek, geen leerzame training of iets waarin je voelt dat er beweging zit in je werk.

Dus first things first: helder hebben wat je wilt. Want als je niet weet waar je heen wilt, dan weet je wil niet waar het heen moet…zeg ik dan altijd maar op z’n Cruijffiaans.

Wat je aandacht geeft groeit

Een oefening die mij hier enorm bij helpt en die ik altijd in mijn trainingen gebruik zijn de Boomerangkaartjes. Kaartjes met een sprekend beeld die altijd zorgen voor meer helderheid in de stappen die ik wil zetten om mijn werkplezier te behouden.

Hoe het werkt?

Als het gaat om je werk, vinden we het makkelijker om te uiten wat we niet willen in plaats van wat we wél willen. We dompelen onze aandacht graag in alles wat er ontbreekt in ons leven, met als resultaat… meer van wat we niet willen.

Maar onbewust weet je dondersgoed hoe de vork in de steel zit en weet je waar je naar verlangt.
En alles wat onbewust is, heeft nog geen ruimte gekregen om in woorden uit te drukken.

Het zien van een plaatje roept altijd eerst een reactie in je lijf op of een gevoel.
Het is een deel van je onbewuste dat zonder filter spreekt.

Boomerang-je-werkplezier-terug-De-Creatieve-Carrière-Coach

Door het plaatje te onderzoeken, te bekijken en te bevragen ontdek je welke betekenis er voor jou schuilgaat achter dat “onschuldige’ kaartje.
Doe je deze oefening met aandacht dan maak je ruimte voor wat erbinnen in jou leeft op dat moment. Dit zorgt voor groter inzicht in jouw verlangens, los van je beperkte ideeën en vooroordelen die je jezelf dagelijks oplegt. Het is een mooie manier om weer aandacht te schenken aan wat je wél wilt in je werk.

En alles wat je aandacht geeft groeit en komt als een Boomerang weer terug!

Heb je behoefte aan meer werkplezier en een frisse blik op je loopbaan?

En wil je op een speelse wijze weer nieuw leven blazen in je werk? Meld je dan snel aan voor de eendaagse workshop

“Een frisse blik op je loopbaan”

  • donderdag 26 september
  • donderdag 10 oktober of
  • donderdag 31 oktober

Tijd: 10:00-16:00 uur.

Locatie: Centrum Djoj Anthony Duyklaan 5 Rotterdam.

Inclusief: Materiaal en lunch.

Lees meer over de workshop