Wat een fijne man om naar te kijken! Los van het feit dat hij altijd wat zinnigs te vertellen heeft, is zijn enthousiasme en gedrevenheid in hoe hij over zijn vak praat heel aanstekelijk. Ik word er zelf altijd erg blij van. Hij is een schoolvoorbeeld van iemand waarbij je direct het gevoel hebt van…JA! Die heeft plezier in zijn werk en JA! Dat wil ik ook! Het gevoel van enthousiasme en gedrevenheid in het werk ligt voor iedereen binnen handbereik. Je moet alleen de eerste creatieve stapjes durven nemen.

Even-helemaal-niets-doen

Als we het advies van Erik Scherder opvolgen dan is even-helemaal-niets-doen je beste kans om tot die creatieve stap te komen. Je maakt zo ruimte vrij in je hoofd om creatieve ideeën en gedachten te laten ontstaan. Ik lift graag mee op de wijze woorden van hoogleraar Scherder. Het is dan ook een essentieel onderdeel van de cursus geworden dat zoveel meer waarde toevoegt en inzichten oplevert.  Maar om nou een cursus aan te bieden waarin we drie dagen helemaal niets doen leek mij iets overdreven.

Functioneel-even-helemaal-niets-doen

Wat wel kan is functioneel-even-helemaal-niets-doen. Wat je daarbij voor moet stellen?  In de yoga kun je een onderscheid maken tussen actieve en passieve houdingen. Bij actieve houdingen ligt de aandacht meer bij het ontwikkelen van uithoudingsvermogen en kracht (bijv. yang yoga). En bij de passieve yoga houdingen zoals bij yin yoga of yoga nidra draait het meer om ontspanning en ruimte maken in je lichaam en hoofd. En juist in die passieve houdingen kunnen we functioneel-even-helemaal-niets doen.

In de cursus gebruiken we o.a. yoga en visualisatie om die rust op te zoeken.  Het is één van de hoofdingrediënten die ervoor zorgt dat er ruimte ontstaat in je creativiteit, ruimte om je buikgevoel te laten spreken en ruimte om jouw levensverhaal betekenis te geven.

Wil je weten ik jou kan helpen? Meld je dan aan voor de gratis 1-op-1 focussessie!

Ja, ik wil een gratis focussessie!